Wie zijn wij

ASTRID ROBBEN -VAN DE VEN

Kinderfysiotherapeut en praktijkeigenaar

Hallo, ik ben Astrid Robben- van de Ven, sinds 2006 werkzaam in deze praktijk. Aanvankelijk als medewerker en vanaf 2010 als praktijkeigenaar.

Na het afronden van mijn opleiding fysiotherapie heb ik een aantal jaren als fysiotherapeut in Duitsland gewerkt.

Meer

Hier kreeg ik de mogelijkheid om met kinderen te werken. In 2005 rondde ik in de opleiding kinderfysiotherapie af en ben ik in Nederland als kinderfysiotherapeut aan de slag gegaan.

Ik vind het heel erg leuk om te werken met kinderen van alle leeftijden, met uiteenlopende ontwikkelingsniveau’s en met een grote diversiteit en complexiteit aan hulpvragen. Het geeft mij veel voldoening om wat te kunnen betekenen/een verschil te kunnen maken voor kinderen en hun ouders/verzorgers.

Ik zie veel baby’s en hun ouders in de thuissituatie. In de praktijk begeleid in peuters en hun ouders individueel, maar ook in peutergym groepjes. Basisschoolkinderen komen veelal naar de praktijk, maar afhankelijk van de hulpvraag en het kind behandel ik soms ook op school. Pubers komen veelal met orthopedische klachten, maar soms ook met ademhalings- of conditieproblemen.

Mijn passie is om SAMEN met ouders/verzorgers en andere betrokkenen, zoals leerkrachten, ervoor te zorgen dat een kind zijn motorische mogelijkheden leert kennen, motorisch beter gaat functioneren, zelfvertrouwen krijgt en trots gaat zijn op wat hij/zij kan.

Naast het werk in de praktijk werk ik ook een halve dag op HUB Noord- Brabant locatie Boxtel, een ZML school. Ik heb veel affiniteit met de populatie kinderen die op deze school zit.

Minder

LIEKE BERINGS

 Kinderfysiotherapeut 

Hallo, mijn naam is Lieke Berings. Ik werk sinds kort in deze praktijk. In 2005 heb ik de opleiding kinderfysiotherapie afgerond en sindsdien heb ik bijna alleen nog maar met kinderen gewerkt.

Meer

Dat doe ik al die tijd met veel plezier in een praktijk in Geldrop, maar nu ook in Sint-Oedenrode.

Ik vind het werken met kinderen het leukst, omdat ik er mijn creativiteit in kwijt kan. Het samenwerken met collega’s, ouders, leerkrachten en andere zorgverleners, die met het kind te maken hebben, vind ik erg interessant en tegelijkertijd van grote meerwaarde. Behandelingen geef ik in de praktijk, aan huis en soms op school, wat het werk extra afwisselend maakt.
Ik vind het leuk om te blijven leren. Zo ben ik gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met problemen in de zindelijkheid; te denken aan urineverlies overdag en/of ’s nachts, heel vaak plassen, terugkerende blaasontstekingen, ontlastingsverlies, angst om te ontlasten of plassen en buikpijn. Daarnaast weet ik veel over de zintuiglijke informatieverwerking en problemen daarmee, maar behandel ik ook ‘gewoon’ baby’s, peuters, kinderen en pubers met bv. motorische achterstand, schrijfproblemen of orthopedische klachten. Daarbij maak ik zo nodig gebruik van medical taping.
Tot ziens in Rooi!

Minder

LIEKE VAN ESCH

Kinderfysiotherapeut MPPT

Hoi, ik ben Lieke. Ik ben meteen na mijn opleiding fysiotherapie met kinderen gaan werken. Het allerleukste van mijn werk als kinderfysiotherapeute vind ik het om mijn therapie zo aan te bieden dat kinderen en jongeren het leuk vinden om te oefenen.

Meer

Dat ze graag een aantal weken achter elkaar komen en dat ze zelf gemotiveerd zijn om zich te verbeteren. Ik vind het belangrijk om ouders het gevoel te geven dat ze op de goede plek zijn met hun vragen. Ik heb een aantal jaar geleden ook de master opleiding kinderfysiotherapie gedaan en ben ook opgeleid om onderzoek te doen, maar het werken met de kinderen zelf blijft toch het allerleukste.
Sportblessures verhelpen, fijne motoriek training, ouders op weg helpen met de motorische ontwikkeling van hun zuigeling en kinderen plezier in bewegen laten ervaren, dat is het werk dat ik doe als kinderfysiotherapeute. Daarnaast heb ik me ook gespecialiseerd in de zintuiglijke informatie verwerking en het effect hiervan op het (motorisch) leren. Samen met ouders en bv. de leerkracht kijk ik hoe we kunnen zorgen dat hun kind zich beter kan concentreren of minder last heeft van alle prikkels om zich heen. Ook bij jonge babies werkt deze aanpak heel goed.
Naast mijn werk in de kinderfysiotherapie praktijk, werk ik ook een aantal dagen met meervoudig beperkte kinderen van de Emiliusschool in Son en Breugel. Deze combinatie maakt dat ik veel verschillende hulpvragen tegenkom, wat het werk heel interessant maakt, ik blijf nog steeds leren!

Minder

DENISE BOSVELD-STROUS

Kinderfysiotherapeut in opleiding

Hallo, mijn naam is Denise Bosveld-Strous. Per september 2019 ben ik werkzaam in de praktijk als kinderfysiotherapeute in opleiding. In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute en ben ik gaan werken in de particuliere praktijk. In mijn vrijwilligerswerk bij de waterscouting heb ik altijd veel met kinderen opgetrokken. Op deze manier kwam ik erachter dat het werken met kinderen mijn passie is.

Meer

In 2016 ben ik dan ook gestart met de Master Pediatric Physical Therapy. Deze verwacht ik af te ronden in juni 2020. Ik ga nu starten met mijn afstudeerfase, met als onderwerp hypermobiliteit bij kinderen. Het werken met kinderen vind ik het leukst wat er is. Spelenderwijs samen leren. In overleg en samenwerking met kind, ouders en andere zorgprofessionals streven naar een doel: het werken aan de hulpvraag van kind en/of ouder. Ik vind het ontzettend leuk om kinderen te zien in verschillende leeftijdscategorieën, dit maakt het werk zo divers. Zo zie ik zuigelingen aan huis, peuters en schoolkinderen in de praktijk en ook pubers komen regelmatig langs met orthopedische hulpvragen. Bij de laatste groep maak ik vaak gebruik van Medical Taping. Samen kijken we hoe we de hulpvraag het best kunnen oplossen. De diversiteit van klachten maakt het altijd een interessante en enerverende dag.

Het kind weer kind te laten zijn en het te laten spelen zoals het kind dat zou willen, is mijn doel.

Minder

HELMA VAN GEEL

Secretaresse

Sinds september 2003 ben ik als secretaresse werkzaam voor de praktijk. Ik verwerk de declaraties, retour informatie en ben hiervoor met regelmaat in contact met de zorgverzekeraars. Tevens verricht ik allerlei werkzaamheden ter ondersteuning van de kinderfysiotherapeuten.

Meer

Daarnaast heb ik in 2014 de opleiding “docent babymassage” gedaan en geef hierin cursussen aan jonge ouders en hun kindje. Vanuit mijn opleiding als kraamverzorgster voelt dit als terug zijn bij mijn roots: de baby’s!

Minder