Bel voor vragen of meld je meteen aan!

Als spelen en bewegen niet vanzelf gaat

Kinderfysiotherapie bij basisschoolkinderen

Wanneer uw kind naar de basisschool gaat zal het steeds meer opvallen wanneer zijn/haar motorische ontwikkeling vertraagd of anders verloopt. Een vertraagde of anders verlopende motorische ontwikkeling kan veel invloed hebben op het welbevinden van uw kind en/of het functioneren in een groep. Het kan zijn dat dit u zelf opvalt, maar in veel gevallen signaleert de leerkracht van uw kind dit en zal hij/zij bijzonderheden aan u mededelen. Vaak geeft de leerkracht u dan het advies om contact op te nemen met een kinderfysiotherapeut voor screening en/of behandeling van de motoriek van uw kind. Onze kinderfysiotherapeuten brengen de motorische ontwikkeling van uw kind in kaart en zoeken samen naar de beste oplossing en aanpak.

Signalen bij basisschoolkinderen

Signalen bij basisschoolkinderen (4-12 jaar):

Kortom de motorische ontwikkeling verloopt anders dan bij leeftijdsgenootjes en kan veel invloed hebben op het welbevinden van uw kind en/ of het functioneren in een groep.

Schrijf- en fijne motoriek problemen

In groep 1 en 2 ontwikkelingen kinderen hun fijnmotorische vaardigheden door een gevarieerd aanbod van kleutervaardigheden. Denk hierbij aan tekenen, kleuren, vouwen, en hanteren van kleine materialen. Aan het einde van groep 2 worden kinderen voorbereid op het schrijven. Heeft uw kind moeite met de samenwerking van de handen tijdens knippen, vouwen en plakken? Of is er nog te weinig kracht in de vingers, houdt hij of zij zijn potlood op een vreemde manier vast, heeft uw kind moeite met de juiste vorm van letters en cijfers? Er zijn allerlei problemen die zich kunnen voordoen. Het is altijd goed om hier alert op te zijn en waar nodig contact op te nemen met onze fysiotherapeuten. Wij kijken dan met uw kind naar de fijne motoriek en schrijfmotoriek.