Bel voor vragen of meld je meteen aan!

Als spelen en bewegen niet vanzelf gaat

Fysiotherapie bij jongeren 

Specialistische hulp van onze kinderfysiotherapeuten

Wij beschikken over uitgebreide kennis van aandoeningen die vaak bij jongeren voorkomen en de invloed daarvan op groei en ontwikkeling. Wij werken hulpvraaggericht en gaan samen met de jongere op zoek naar een oplossing die passend is in zijn/haar situatie. Twijfelt u over bovengenoemde signalen bij uw kind? Neem dan contact op om al dan niet uitsluitsel te kunnen geven of een behandelplan op te kunnen stellen.

Jongeren (12-18 jaar) komen bij ons voor  behandeling van:

Scoliose

Scoliose is een 3D zijdelingse verdraaiing en verkromming van de wervelkolom. Kenmerken die wijzen op scoliose zijn onder andere:

Bij kinderfysiotherapie kijken we naar de beweeglijkheid van de rug en de ontwikkeling van de spieren van de romp. We geven het kind oefeningen om de rug soepeler te maken en de spieren te versterken, waardoor de houding verbeterd zodat de mate van verkromming afneemt. 

Afwijkend looppatroon

Heeft uw kind last van evenwicht vaardigheden? Of pijn- en vermoeidheidsklachten waardoor geen lange afstanden gelopen kunnen worden? Dan kan het zijn dat uw kind een afwijkend looppatroon heeft. Symptomen die wijzen op een afwijkend looppatroon zijn onder andere: 

Om langdurige klachten te voorkomen is het verstandig contact op te nemen, zodat we de oorzaak kunnen bekijken en advies kunnen bieden om het looppatroon te normaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door oefeningen of gepast schoenadvies.